بارداری پوچ چیست و چه علائمی دارد + روشهای پیشگیری

بارداری پوچ

بارداری پوچ یا حاملگی مولار، بارداری است که در آن، تخمکی که خالی است و هیچ ماده ژنتیکی ندارد با اسپرم لقاح پیدا می کند. بنابراین سلولی که تشکیل می دهد به جای 46 کروموزوم (ماده ژنتیکی)، 23 کروموزوم دارد و نمی تواند به جنین تبدیل شود. پس صرفا توده ای از سلولها را تشکیل می دهد که بعدا دفع می شوند.
به این نوع بارداری، بچه خوره هم می گویند و نتیجه ی آن، سقط در همان ماه های اول بارداری است. از آنجایی که در هر 1000 بارداری 1 بارداری پوچ است، تصمیم گرفتیم موضوع این مقاله را به بارداری پوچ، علائم، علل و نیز روشهای جلوگیری از آن اختصاص دهیم. پس این مطلب را تا آخر بخوانید. برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

با نشانه های بارداری پوچ آشنا شوید

اولین نشانه بارداری پوچ مثل بارداری طبیعی، قطع پریودی است و علائم بارداری های عادی را نشان می دهد.  اما با ادامه بارداری، علائم حاملگی تغییر می کنند. علائم بارداری پوچ عبارتند از:

  • بالا بودن بتا در بارداری پوچ
  • لکه بینی قهوه ای تیره تا قرمز روشن در سه ماهه اول بارداری
  • حالت تهوع و استفراغ شدید
  • احساس فشار و درد در لگن، کمر و شکم
  • دفع کیست های خوشه ای شکل از واژن
  • مسمومیت بارداری از هفته بیستم
  • رشد نامتناسب توده جنینی در رحم

همچنین در ادامه ی این نوع بارداری مشکلاتی مثل فشار خون بالا و پرکاری غده تیروئید بروز خواهد کرد.

نشانه های سقط بارداری پوچ

اگر علائم زیر را داشتید، اینها علائم سقط جنین هستند که نشان می دهند بارداری پوچ تمام شده است:

  • پریود سنگین تر از معمول
  • اسپاسم شدید شکم
  • از بین رفتن علائم بارداری

همچنین با سقط جنین، سطح هورمون HCG در خون و ادرار کاهش پیدا می کند. با تکرار آزمایش خون بارداری می توانید متوجه سطح عدد بتا بعد از سقط شوید.

علائم سقط جنین در حاملگی پوچ یا بچه خوره

برای تشخیص و درمان حاملگی پوچ می توانید به مطب خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان و زایمان در شرق تهران مراجعه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.

علت بارداری پوچ چیست؟

در پاسخ به این سوال که در بارداری پوچ مشکل از زن است یا مرد باید گفت علت اصلی بچه خوره، بروز ناهنجاری های کروموزومی است. مثلا در بارداری پوچ کامل، جنین هیچ کروموزومی از مادر نمی گیرد و فقط 23 کروموزوم پدر را دارد. در حاملگی پوچ ناقص هم، جنین دارای کروموزوم مادر هست و دو نسخه هم کروموزوم پدری دارد. موارد زیر از دلایل پوچ بودن بارداری و بروز ناهنجاری ژنتیکی هستند:

  • بارداری در سنین بالای 35 سال
  • سن بارداری زیر 20 سال باشد
  • سابقه سقط جنین داشته باشید
  • تقسیم شدن غیر عادی سلولی بعد از لقاح
  • بی کیفیت بودن اسپرم یا تخمک برای لقاح

اگر چند بارداری پوچ را تجربه کرده اید، باید برای تشخیص علت بارداری پوچ مکرر خود به پزشک مراجعه کنید و معاینات قبل از بارداری را انجام دهید.

چگونه بارداری پوچ را سقط کنیم؟

به گفته دکتر جوانمرد خوشدل بهترین کار، سقط خودبخودی بارداری پوچ است که کاملا روش بدون عارضه ای است. اما در بعضی موارد برای جلوگیری از ناباروری یا خطرات حاملگی مولار برای مادر، باید سریعتر سقط انجام شود. در این موارد از روشهای زیر برای درمان بارداری پوچ استفاده می شود:

  • دارو درمانی
  • کورتاژ
  • عمل هیسترکتومی یا خارج کردن رحم

در صورتی که مجبور به عمل هیسترکتومی باشید که به ندرت ضرورت پیدا می کند، حاملگی پوچ منجر به نازایی همیشگی تان خواهد شد. بنابراین پزشک شما تا حد ممکن سعی می کند از روشهای دیگر برای درمان تان استفاده کند.

درمان بارداری پوچ

آیا می توان از حاملگی پوچ پیشگیری کرد؟

جلوگیری از بارداری پوچ امکان پذیر نیست اما به کمک بعضی از راههای پیشگیری از بارداری پوچ می توان ریسک بروز آن در حاملگی های بعدی را کاهش داد:

  • بعد از سقط به بدن و رحم فرصت ترمیم بدهید. بهتر است سه تا شش ماه صبر کنید و بعد برای بارداری اقدام کنید.
  • سقط همیشه با ناراحتی های روحی همراه است. پس تا زمانی که آمادگی روحی و جسمی کامل پیدا نکرده اید، اقدام به بارداری نکنید.
  • سعی کنید در معرض محیط های آلوده و سموم محیطی نباشید.
  • در اوایل بارداری بعدی، حتما یک تست ژنتیکی قبل از لانه گزینی جنین انجام دهید.
  • قبل از اقدام به بارداری مجدد به پزشک مراجعه کرده و کیفیت اسپرم و تخمک را آزمایش کنید.
  • سبک زندگی تان را با خوردن غذاهای سالم، ورزش و دوری از استرس بهبود دهید. این کار کیفیت تخمکها را بهبود می دهد.

همچنین مصرف مکمل های دارای فولات و مکمل های پروژسترونی می تواند شانس بارداری تان را بیشتر کند.

برای پیشگیری و درمان حاملگی پوچ در شرق تهران می توانید به مطب خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.

رایجترین سوالات در مورد بارداری پوچ

در ادامه می توانید پاسخ خانم دکتر جوانمرد خوشدل را به رایجترین سوالات در مورد حاملگی پوچ بخوانید:

چه کسانی دچار بارداری پوچ می شوند؟

معمولا کسانی که در بهترین سن بارداری نیستند و یا سابقه ژنتیکی یا سقط جنین دارند، بیشتر در معرض حاملگی مولار هستند.

چقدر احتمال دارد بارداری بعدی هم پوچ باشد؟

نگران نباشید، امکان بارداری مجددتان هست و اصلا اینطور نیست که با یک حاملگی پوچ، حاملگی بعدی هم مولار باشد. به روشهای پیشگیری که در این مقاله به آن اشاره کرده ام توجه کنید.

کیا بارداری پوچ داشتن علائمش چی بود؟

علائم اولیه آن مثل بارداری طبیعی است اما در ادامه بارداری علائم آن متفاوت می شود. این علائم را در همین مقاله توضیح داده ام، می توانید در بالا آنها را بخوانید.

کمردرد نشانه بارداری پوچ است؟

کمردرد در بارداری می تواند علل مختلفی داشته باشد که بارداری پوچ یکی از آنهاست. برای بررسی علت کمردردتان حتما باید به متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.

برای سقط بارداری پوچ چی بخورم؟

باید به پزشک مراجعه کنید تا در صورت لزوم داروهای لازم را برای شما تجویز کند. بعد از خوردن این داروها و تحرک کافی می توانید در منزل به راحتی سقط کنید.

از کجا بفهمیم حاملگی پوچ است؟

هرچند عدد بتا خون در بارداری پوچ می تواند احتمال حاملگی پوچ را تایید کند اما برای تشخیص قطعی حاملگی بدون جنین، باید حتما سونوگرافی انجام دهید.

برای تشخیص حاملگی مولار از هفته چندم باید سونوگرافی برم؟

در هفته هفتم حاملگی، البته اگر سن حاملگی را اشتباه نکنید. در هفته هفتم می توان ساک حاملگی را به خوبی دید که در آن جنین هست یا نه. اگر چیزی در سونوگرافی دیده نشد، یکی دو هفته بعد دوباره سونوگرافی را تکرار کنید.

بارداری پوچ کی سقط می شود؟

مدت زمان بارداری پوچ در افراد مختلف متفاوت است. اما معمولا در هفته های هفتم تا سیزدهم، بارداری با سقط تمام می شود.

اگر شما هم سوالی درباره حاملگی پوچ یا بدون جنین دارید، می توانید در بخش نظرات این مقاله سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

4/5 - (24 امتیاز)
بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *