سایز نرمال فیبروم چقدر است؟ (اندازه فیبروم)

اندازه فیبروم رحم

فیبروم ها، توده های خوش خیمی هستند که به صورت یک گره یا به صورت خوشه ای از بافت عضلانی رحم ایجاد می شوند. 20 تا 50 درصد از زنان میوم رحمی دارند که بی خطر بوده و به ندرت به توده های بدخیم (ساکروم) تبدیل می شوند. ممکن است فردی سالها دچار فیبروم باشد، اما متوجه آن نشود.
در مقالات قبلی به انواع فیبروم رحمی و روشهای درمان آن پرداختیم. در این مقاله قصد داریم به شما بگوییم به چه فیبروم هایی بزرگ هستند و به جراحی نیاز دارند و سایز نرمال فیبروم چقدر است. جهت دسترسی سریع تر به بخش های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

اندازه های فیبروم رحمی

فیبروم ها انواع مختلفی دارند که بر اساس نوع، محل قرار گیری و اندازه شان علائم متفاوتی دارند. اندازه این فیبروم ها می تواند از 1 میلی متر تا اندازه های بزرگتر باشد که در مقایسه با هم به صورت زیر هستند:

فیبروم اینترامورال

اندازه فیبروم اینترامورال که درون دیواره رحم قرار دارد، ممکن است تا قطر 15 سانتی متر رشد کند.

فیبروم ساب موکوزال

اندازه فیبروم ساب موکوزال که در دهانه رحم قرار گرفته و به سمت حفره رحم رشد می کند، از بقیه فیبروم ها کوچکتر است. چون این نوع فیبروم نسبت به فیبروم های دیگر فضای زیادی برای رشد ندارد.

فیبروم ساب سروزال

بزرگی اندازه فیبروم ساب سروزال ممکن است تا 20 سانتی متر هم برسد. این نوع میوم بزرگترین سایز فیبروم را ایجاد می کند. چون این نوع فیبروم با قرار گرفتن روی دیواره بیرونی رحم فضای زیادی برای رشد در اختیار دارد.

بزرگ شدن سایز هر یک از انواع فیبروم رحمی می تواند باعث ایجاد علائم آزاردهنده شود. بعضی از این فیبروم ها حتی به وزن 10 تا 13 کیلوگرم هم می تواند برسند. شما می توانید در مقاله «چه چیزهایی باعث رشد و بزرگ شدن فیبروم می شود» اطلاعات کاملی در این مورد به دست بیاورید.

علائم فیبروئید رحمی با سایز بزرگ

از کجا متوجه سایز خطرناک فیبروم شویم؟

سایز فیبروم رحم در صورتی که کوچک باشد هیچ علائمی نشان نمی دهد. حتی تا سالها متوجه وجود آن نمی شوید. ولی با افزایش سایز فیبروم،  علائم زیر ایجاد می شوند:

  • خونریزی های شدید قاعدگی
  • طولانی شدن مدت پریودی
  • پریودی با فواصل کوتاهتر از قبل
  • دردهای شدید زیر شکمی
  • احساس پری و سنگینی در لگن و پایین شکم

به علاوه، رشد میوم و بزرگی شکم (نفخ) به اندام های لگنی فشار می آورد. فیبروم باعث مشکلات گوارشی و ادراری مثل یبوست، تکرر ادرار و بی اختیاری ادرار استرسی می شود. همچنین به دلیل شدت خونریزی پریودی، دچار مشکل کم خونی و عوارض آن خواهید شد.

اگر دچار علائم فیبروم بزرگ هستید، برای درمان آن در تهران می توانید به مطب خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید. برای رزرو وقت با شماره 77714405-021 تماس حاصل فرمایید.

سایز طبیعی فیبروم ها چقدر است؟

معمولا اندازه طبیعی فیبرم رحمی بسته به اینکه تکی باشد یا خوشه ای متفاوت است. قطر میوم ها می تواند از 1 میلی متر تا 20 سانتی متر و یا حتی بیشتر از آن رشد کند. معمولا میوم های کوچک 1 تا 5 سانتی متر قطر دارند و میوم های 5 تا 10 سانتی متری، جزء فیبروم های متوسط به حساب می آیند.

سایز بزرگ فیبروم هم مربوط به فیبروم هایی است که قطرشان 10 سانتی متر یا بیشتر باشد. اندازه خطرناک فیبروم های بزرگ باعث بروز علائم شدیدی می شود. اندازه این فیبروم ها از اندازه یک گریپ فروت تا اندازه یک هندوانه متغییر است و چندین کیلوگرم وزن دارند. فیبروم های بزرگ را با لاپاراسکوپی رحم یا روشهای دیگر میومکتومی و هیسترکتومی خارج می کنند.

اندازه فیبروئیدهای رحم

فیبروم های چه سایزی باید برداشته شوند؟

به اعتقاد خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان، فیبروئیدهایی که قطرشان حدود 9-10 سانتی متر است را باید با عمل میومکتومی برداشت. البته زنانی هم که قطر فیبروئیدشان بالای 3 سانتی متر بوده و درد و علائم زیادی دارند، اگر مایل به حفظ رحم شان هستند، باید میومکتومی کرد.

عمل میومکتومی به روشهای مختلفی انجام می شود که جدیدترین آن، عمل لاپاراسکوپی است که به صورت بسته و با دستگاه انجام می شود. لاپاراسکوپی ممکن است باعث ایجاد زخم و چسبندگی در رحم و نازایی زنان شود. به همین دلیل توصیه می شود برای این جراحی به بهترین دکتر زنان برای درمان فیبروم رحم مراجعه کنید تا از عوارض این جراحی در امان باشید.

سایز فیبروم در بارداری چه اهمیتی دارد؟

بزرگی اندازه فیبروم در بارداری باعث می شود فضای رحم برای جنین تنگ تر از حالت عادی باشد و با اختلالات رشدی مواجه شود. هورمون های بارداری باعث رشد سریع فیبروم ها شده و عوارض زیر را ایجاد می کنند:

  • کاهش خونرسانی به لایه داخلی رحم
  • اختلال در لانه گزینی جنین
  • احتمال سقط جنین یا مرده زایی
  • افزایش ریسک زایمان زودس یا پارگی زودرس کیسه آب جنینی
  • بیشتر شدن احتمال انجام عمل سزارین

حتی بزرگی فیبروئیدها می تواند به دلیل عدم لانه گزینی جفت در دیواره رحم یا مسدود شدن لوله های فالوپ با فیبروم باعث ناباروری در زنان شود. در بسیاری از موارد، زمانی فیبروم تشخیص داده می شود که خانم ها به دلیل مشکلات ناباروری به پزشک مراجعه می کنند.

سایز فیبروم در بارداری

برای لاپاراسکوپی فیبروم رحم در تهران یا باردار شدن با وجود میوم، می توانید از تخصص و تجربه خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان و زایمان در این زمینه بهره مند شوید. برای رزرو وقت با شماره 77714405-021 تماس حاصل فرمایید.

سوالات رایج در مورد سایز بزرگ فیبروم

بانوانی که با مشکل سایز بزرگ فیبروم مواجه اند، اغلب سوالات زیر را از خانم دکتر جوانمرد خوشدل می پرسند که به همراه جواب شان در ادامه آمده اند:

آیا فیبروم باعث سرطان رحم می شود؟

خیر. امکان آن نزدیک به صفر است. حتی اگر فیبروم به ساکروم تبدیل شود، یعنی بدخیم شود، سرطان ناشی از آن کشنده نیست.

جدیدترین روش درمان فیبروم چیست؟

فیبرومها را با عمل میومکتومی برمی داریم که جدیدترین تکنیک این جراحی، میومکتومی به روش لاپاراسکوپی است. اما از این روش برای برداشتن هر فیبرومی نمی توان استفاده کرد.

می توانید فیبروم را حین عمل سزارین بردارید؟

برداشتن فیبروم حین سزارین خطرناک است و به عوامل زیادی مثل نوع فیبروم، جای فیبروم و شرایط زایمان بستگی دارد. در بعضی موارد امکان برداشتن فیبروم وجود دارد و در بعضی موارد خیر. در این مورد تخصص و تبحر جراح هم بسیار حائز اهمیت است.

آیا امکان کوچک شدن فیبروئیدهای رحمی هست؟

بله با درمانهای دارویی در بعضی از موارد ممکن است. بعد از یائسگی هم به علت کاهش استروژن، اندازه فیبروم ها کمتر می شود و لازم نیست جراحی کنید.

میوم یک بیماری ارثی است؟

علت دقیق ایجاد فیبروئیدها هنوز مشخص نیست. ولی زنانی که در خانواده آنها سابقه میوم وجود دارد بیشتر به این عارضه دچار می شوند.

من فیبروم ساب سروزال دارم، می توانم باردار شوم؟

بله. چون این نوع فیبروئید در دیواره خارجی رحم رشد می کند، برخلاف دیگر میوم ها، تاثیری بر قدرت باروری و بارداری تان ندارد. توصیه می کنم مقاله «آیا فیبروم باعث سقط جنین می شود» را از همین سایت بخوانید.

میوم اینترامورال خطرناک است؟

اگر اندازه آن بزرگ باشد و علائم بدهد، باعث مشکلات قاعدگی، کم خونی، ناباروری، زایمان زودرس و سقط جنین می شود.

چه عواملی باعث رشد سریع فیبروم می شود؟

افزایش سطح هورمون های استروژن و پروژسترون در افزایش اندازه نرمال فیبروم ساب سروزال و فیبروم های دیگر موثر است، به خصوص در زمان بارداری.

اگر شما هم سوالی درباره اندازه طبیعی فیبرم رحم و روشهای درمان اندازه بزرگ فیبروم دارید، در قسمت نظرات این مقاله می توانید آنها را بپرسید.

3.4/5 - (329 امتیاز)
بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *