آیا کیست اندومتریوما خطرناک است؟

کیست آندومتریوما

یکی از انواع کیست های تخمدانی پیچیده، کیست اندومتریوما است. این نوع کیست روی تخمدانها رشد کرده و پر از مواد مایع یا نیمه جامد و خون است. به همین دلیل این کیست های خونی را با نام کیست شکلاتی هم می شناسند. تشکیل کیست شکلات وابسته به هورمون استروژن بوده و برای همین اغلب در سنین باروری دیده می شوند.
حدود 10 درصد از زنان در سنین باروری دچار اندومتریوما می شوند و نگران بروز مشکلاتی مثل ناباروری، سرطان و یا خطرات دیگری هستند که ممکن است این نوع کیست ایجاد کند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله به سوالات شما درباره خطرات کیست اندومتریوما بپردازیم. برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

کیست اندومتریوما چیست؟

کسانی که مبتلا به بیماری آندومتریوز هستند، بافت آندومتر (لایه داخلی) رحمشان به طور غیرعادی به سمت تخمدانها رشد کرده و منجر به تشکیل کیست تخمدان در دخترها و زنان می شود. هرچند کیست آندومتریوما با بیماری آندومتریوز متفاوت است اما علت ایجاد کیست اندومتریوم، آندومتریوز است. علائمی که این کیست ایجاد می کند بسیار شبیه بیماری آندومتریوز است.

علائم کیست اندومتریوما

زنانی که کیست اندومتری دارند از دردهای لگنی و پریودهای دردناک رنج می برند. دیگر علائم رایج این بیماری عبارت است از:

  • خونریزی شدید قاعدگی
  • لکه بینی بین دو پریود
  • ادرار و مدفوع دردناک
  • دردهای مقاربتی

زنانی که با علائم خونریزی و درد شدید به همراه تب و استفراغ مواجه می شوند، باید سریعا به اورژانس بیمارستان مراجعه کنند. این علائم در اثر قطع جریان خون به تخمدان یا پارگی کیست شکلات ایجاد می شوند.

آیا کیست تخمدان شکلاتی خطرناک است؟

در صورتی که کیست شکلات پاره شود، ترشحات داخل کیست روی اندامهای لگنی پخش شده و منجر به چسبندگی، عفونت و درد شدید در ناحیه لگن می شود. دیگر خطرات کیست اندومتریوما عبارت است از:

  • افزایش خطر ابتلا به حاملگی خارج رحمی
  • سقط جنین
  • بهم خوردن تعادل هورمونهای زنانه
  • کاهش احتمال باروری در زنان

بانوان زیادی درباره خطر ابتلا به سرطان یا ناباروری در اثر کیست اندومتری از خانم دکتر جوانمرد سوال می پرسند، که در ادامه ی این مقاله به این سوالات پاسخ داده شده است.

در صورت عدم موفقیت در بارداری و بروز هر یک از علائم کیست اندومتریوما می توانید برای تشخیص دقیق این بیماری و درمان آن از تخصص خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت دریافت نوبت با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.

آیا کیست آندومتریوما در تخمدانها باعث ناباروری می شود؟

کیست اندومتریوم همیشه با چسبندگی شدید لوله های رحمی همراه بوده و باعث نازایی بیمار می شود. به گفته خانم دکتر جوانمرد، بهتر است قبل از تصمیم به بارداری، آندومتریوز را که علت بروز کیست تخمدان شکلاتی است، درمان کنید. بعد از درمان کیست اندومتریوما می توانید بطور طبیعی یا با لقاح مصنوعی (IVF) باردار شوید.

کیست اندومتریوما و بارداری

کیست آندومتریوم به روشهای زیر باروری زنان را تحت تاثیر قرار می دهد:

  • جلوگیری از تخمک گذاری در تخمدانها
  • ایجاد زخم در لوله های فالوپ و ممانعت از رسیدن اسپرم به تخمک
  • جلوگیری از لقاح تخمکی به دلیل ترشحات کیست شکلات
  • جلوگیری از لانه گزینی تخمک لقاح یافته

بنابراین با درمان کیست اندومتریوما می توانید این موانع را برطرف کرده و باردار شوید.

کیست آندومتریوما و بارداری

آیا کیست اندومتری باعث سرطان می شود؟

شاید شما هم از آن دسته خانمهایی هستید که فکر می کنند کیست شکلاتی باعث سرطان می شود. اما طبق نظر دکتر منیژه جوانمرد، متخصص زنان، زایمان و نازایی فقط یک درصد از کیستهای اندومتریوما سرطانی هستند. در صورتی که با بیوپسی یا نمونه برداری، کیست شما سرطانی تشخیص داده شود، اندومتریوم با جراحی برداشته می شود.

شما هم می توانید برای درمان کیست اندومتریوما در تهران از تخصص و تجربه خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت دریافت نوبت با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.

چگونه کیست شکلاتی را از بین ببریم؟

هر چه سریعتر برای درمان کیست آندومتریوم اقدام کنید، شانس باروری تان بیشتر می شود. به نظر خانم دکتر جوانمرد خوشدل، این نوع کیست را می توان به روشهای زیر درمان کرد:

  • توقف قاعدگی با مصرف قرصهای ضد بارداری خوراکی، پروژسترون تزریقی، …
  • جراحی سیستکتومی برای کیستهای بزرگ و با علائم شدید
  • جراحی لاپاراسکوپی یا لاپاروتومی
  • عمل هیسترکتومی و برداشتن تخمدانها اگر بیمار بالای 35 سال بوده و خانواده کامل باشد

متخصص زنان با توجه به شرایط بیمار، اندازه و وضعیت کیست شکلات و علائم بیمار روش درمان را انتخاب می کند.

سخن پایانی

کیست اندومتریوما یا شکلاتی در اثر بیماری آندومتریوز ایجاد می شود. این کیست تخمدانی پیچیده، با جلوگیری از تخمک گذاری، لقاح یا لانه گزینی جنین در رحم احتمال باروری را در زنان کاهش می دهد. همچنین بارداری خارج رحمی، سقط جنین، دردهای شدید لگنی و مشکلات قاعدگی از عوارض کیست اندومتریوما هستند.

با درمان کیست اندومتریوما می توان شانس باروری را به زنان جوان برگرداند. تنها 1% از کیستهای اندومتریوم سرطانی هستند و نباید نگران این مسئله باشید. کیست اندومتری را می توان با روشهای دارویی یا جراحی درمان کرد. در بعضی موارد نیز لازم است تخمدان بیمار با عمل هیسترکتومی برداشته شود.

اگر شما هم سوالی درباره خطرات کیست اندومتریوما دارید، می توانید سوالات خود را در بخش نظرات این مقاله برای ما بفرستید.

3.9/5 - (61 امتیاز)
بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *