آنفولانزا می تواند خطرناک باشد. اگرچه همه افراد در معرض ابتلا به آنفولانزا هستند، اما زنان باردار یا زنانی که به تازگی زایمان کرده اند، آسیب پذیرتر از سایرین در برابر اثرات شدید این بیماری هستند. زنان باردار یا زنانی که در فصل آنفلوآنزا باردار می شوند، باید واکسن آنفولانزا را دریافت کنند. تزریق واکسن آنفولانزا در بارداری یا قبل از بارداری می تواند از ابتلا به آنفولانزا در زنان باردار جلوگیری کند و خطر بستری شدن بر اثر این بیماری را کاهش دهد. در این مقاله، اطلاعاتی برای بارداری ایمن در فصل آنفولانزا ارائه می شود. جهت دسترسی به قسمت های مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده نمایید.
- 1 آیا ابتلا به آنفولانزا در دوران بارداری خطرناک است؟
- 2 آیا تزریق واکسن آنفولانزا در هنگام بارداری بی خطر است؟
- 3 آنفولانزا در بارداری چه علائمی دارد؟
- 4 راههای درمان آنفولانزا در بارداری
- 5 زنان باردار چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند؟
- 6 موارد خطرناک در مورد آنفلوانزا در بارداری
- 7 راههای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا در بارداری
- 8 سخن آخر
آیا ابتلا به آنفولانزا در دوران بارداری خطرناک است؟
طی تحقیقات انجام شده، احتمال ابتلا به آنفوانزای شدید در زنان باردار بسیار بالاست زیرا زنان در دوران بارداری به دلیل تغییرات ایجاد شده در ریه ها، قلب و سیستم ایمنی بدن، نسبت به آنفلوانزا آسیب پذیرترند.
برخی از زنان باردار مبتلا به آنفولانزا ممکن است دچار برونشیت شوند. متاسفانه این بیماری می تواند سریعا به ذات الریه تبدیل شود.
برخی از عوارض جدی و نادر آنفولانزا در دوران بارداری عبارتند از:
- شوک سپتیک یا شوک عفونی
- مننژیت
- آنسفالیت که به معنی التهاب و تورم مغز است.
اگر خانم باردار به تمامی توصیه های گفته شده توسط پزشک متخصص زنان و زایمان عمل کند، دوره بارداری سالمی خواهد داشت. آنفلوآنزا در دوران بارداری میتواند به جنین آسیب برساند. براساس مطالعات انجام شده، اگر زنان باردار واکسن آنفولانزا را قبل از بارداری دریافت کرده باشند، بعد از ابتلا (که بسیار شایع است) احتمال مرده به دنیا آمدن جنین در حدود 51 درصد کم می شود. نوزاد ممکن است نارس یا با وزن پایین به دنیا بیاید.
زنان باردار همیشه خواهان داشتن روزهای سالم به دور از بیماری، هستند. ایشان اگر زیر نظر پزشک متخصص باتجربه باشند و به توصیه های پزشک، خوب گوش دهند سلامت خود و جنین را تضمین خواهند کرد. پیشنهاد ما خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل متخصص زنان و زایمان است. جهت دریافت مشاوره تخصصی و رزرو نوبت با شماره های 77714405-021 و 09213343021 تماس بگیرید.
آیا تزریق واکسن آنفولانزا در هنگام بارداری بی خطر است؟
واکسن آنفولانزا سالها بدون مشکل تزریق شده است و استفاده از آن برای زنان باردار بی خطر است.
با این حال، زنان باردار نباید از واکسن آنفولانزای زنده ضعیف شده (LAIV) که به صورت اسپری بینی در بازار موجود است، استفاده کنند. زیرا این نوع واکسن حاوی میکروارگانیسم های ویروسی زنده است که می توانند از جفت عبور کرده و به عفونت ویروسی در جنین منجر شوند.
با این حال، پزشکان یادآوری می کنند آسیب دیدگی احتمالی جنین در اثر دریافت واکسن استنشاقی به صورت نظری مطرح شده است، اما پزشک برای احتیاط، تزریق این واکسن LAIV را توصیه نمی کنند.
واکسن آنفولانزا ممکن است، احتمال ابتلای فرد به آنفلوانزا و نیاز به بستری شدن در بیمارستان به دلیل عوارض احتمالی را کاهش دهد. مطالعات نشان می دهد استفاده از این واکسن در دوره بارداری می تواند خطر بستری شدن بر اثر آنفولانزا را تا 40 درصد کاهش دهد.
با واکسینه شدن مادر، آنتی بادی های محافظ، به جنین منتقل می شود و کودک چندین ماه پس از تولد در برابر آنفولانزا ایمن است. زنان بارداری که قبل از بارداری به بیماری هایی مبتلا شده اند، نیازی به رضایت کتبی پزشک برای تزریق واکسن ندارند.
آنفولانزا در بارداری چه علائمی دارد؟
آنفولانزا چندین علامت شناخته شده دارد که برای همه تقریباً یکسان هستند، از جمله:
- گلو درد
- سرفه کردن
- آبریزش بینی
- سردرد
- تب 37.8 درجه سانتی گراد یا بیشتر
- استفراغ
- اسهال
- درد بدن
- خستگی
راههای درمان آنفولانزا در بارداری
داروهای ضد ویروس می توانند به کاهش علائم آنفولانزا در زنان باردار کمک کنند و همچنین احتمال بروز عوارض را کاهش دهند. این داروها زمانی بیشترین تاثیر را دارند که درمان، ظرف مدت 48 ساعت بعد از دیدن علائم، آغاز شده باشد.
زنان باردار باید از مصرف داروهایی مانند ایبوپروفن و استامینوفن خودداری کرده و قبل از مصرف داروهای بدون نسخه یا نسخه های دارویی با پزشک معالج خود مشورت کنند. در صورت نیاز، زنان باردار می توانند ظرف کوتاه ترین بازه زمانی ممکن، از استامینوفن، در کمترین مقدار موثر، استفاده کنند. استراحت و نوشیدن مایعات به اندازه کافی هم بسیار سودمند است.
زنان باردار چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند؟
زنان باردار اگر فکر می کنند که به آنفولانزا در بارداری دچار شده اند، باید سریعا به پزشک مراجعه کنند. در بیشتر موارد، درمان فوری با داورهای ضد ویروسی توسط پزشک شروع خواهد شد.
در هر ساعت از شبانه روز اگر علائم بیماری آنفولانزا را مشاهده کردید باید سریعا با پزشک متخصص صحبت کنید. خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل متخصص زنان و زایمان پاسخگوی شما در هر ساعت از شبانه روز هستند. جهت دریافت مشاوره تخصصی و رزرو نوبت با شماره های 77714405-021 و 09213343021 تماس بگیرید.
موارد خطرناک در مورد آنفلوانزا در بارداری
در صورت بارداری، باید در موارد اضطراری زیر فورا به پزشک مراجعه كند:
- به سختی نفس کشیدن
- کاهش هشیاری
- سرگیجه
- خونریزی واژینالی
- تب در بارداری
- درد قفسه سینه یا فشار
- استفراغ شدید
- کاهش حرکت جنین
- تشنج
راههای پیشگیری از ابتلا به آنفولانزا در بارداری
موثرترین روش پیشگیری، تزریق واکسن آنفولانزا است. زنان باردار به محض در دسترس قرار گرفتن واکسن در فصل آنفولانزا باید با پزشک خود در مورد واکسیناسیون مشورت کنند. با این حال، با رعایت مراحل زیر می توانید از ابتلا به آنفولانزا جلوگیری کنید:
- شستن مکرر دستها با آب گرم و صابون
- استراحت کافی
- اجتناب از تماس نزدیک با خانواده یا دوستان بیمار
- کاهش استرس
- ورزش منظم
- استفاده از رژیم غذایی سالم
بیشتر بخوانید: انجام تمرینات کگل در بارداری و مزایای آن
سخن آخر
آنفولانزا از جمله بیماری هایی است که ممکن است فرد در هر مقطع از زندگی خود به آن دچار شود. اگر فرد سبک زندگی و بهداشت فردی خود را رعایت کند امکان ابتلا به آن به میزان چشمگیری پایین می آید. آسیب پذیرترین قشر جامعه در ابتلا به این بیماری زنان باردار هستند. ایشان اگر واکسن آنفولانزا را به موقع و زیر نظر پزشک تزریق کنند خطری تهدیدشان نمی کند. با این حال اگر اگر زنان باردار درست در زمان بارداری علائم خطرناکی را دیدند باید سریع به پزشک مراجعه کنند. در این مقاله به بیماری آنفولانزا در دوران بارداری پرداختیم و علائم و راههای پیشگیری از آن را بیان کردیم. همچنین اگر می خواهید اطلاعاتی در زمینه روش طبیعی پیشگیری از بارداری بدست آورید مقاله مربوطه را مطالعه کنید.
با اینحال اگر سوال و یا ابهامی داشتید در بخش نظرات زیر همین مقاله با ما در میان بگذارید.