همه چیز در مورد تست پاپ اسمیر

تست پاپ اسمیر

با انجام تست پاپ اسمیر می توان وجود ویروسHPV  (ویروس اچ پی وی یا ویروس پاپیلومای انسانی که باعث سرطان دهانه رحم می شود) را تشخیص داد. سرطان دهانه رحم چهارمین علت شایع مرگ ناشی از سرطان در بین زنان در سراسر جهان است. انجام منظم آزمایشات پاپ اسمیر بهترین روش برای تشخیص سرطان دهانه رحم محسوب میشود. در ادامه این مقاله به بررسی کامل تست پاپ اسمیر، مزایا و عوارض آن می پردازیم. برای دسترسی به بخشهای مختلف مقاله می توانید از فهرست زیر کمک بگیرید.

پاپ اسمیر چیست؟

پاپ اسمیر یکی از تستهای روتین غربالگری است و از آنجایی که سرطان دهانه رحم از معدود سرطانهایی است که علت اصلی آن کشف شده، انجام پاپ اسمیر می تواند مانع ابتلای شما به این سرطان کشنده شود.
در تست پاپ اسمیر پزشک با نمونه برداری از دهانه رحم شما و ارسال نتیجه آن به آزمایشگاه، میزان تغییرات سلولی ناخواسته در بافت دهانه رحم شما را متوجه می شود. تست پاپ اسمیر، ارزان و در دسترس است و به همین دلیل انجام دوره ای آن بسیار توصیه می شود.

چرا تست پاپ اسمیر مهم است؟

پاپ اسمیر می تواند برخی از عفونت های ویروسی مانند ویروس پاپیلومای انسانی (HPV) را که علت اصلی سرطان دهانه رحم است، تشخیص دهد. با درﻣﺎن زود ﻫﻨﮕﺎم تغییرات پیش سرطانی (دیسپلازی دهانه رحم) که در تست پاپ اسمیر مشاهده شده اند، می توان سرطان دهانه رحم را قبل از آنکه شروع شود، متوقف کرد. معمولا فرد بیمار از وجود سرطان در بدن خود بی اطلاع است، زیرا سرطان دهانه رحم در اکثر موارد بدون علامت است.

تغییرات پیش سرطانی

اگر شما هم قصد انجام پاپ اسمیر را دارید می توانید به خانم دکتر منیژه جوانمرد مراجعه کنید. با انجام تست پاپ اسمیر نه تنها از سلامت دهانه رحم خود مطلع می شوید بلکه در صورت ابتلا به ویروس HPV می توانید از پیشرفت این بیماری جلوگیری کنید. جهت دریافت مشاوره و کسب اطلاعات بیشتر با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.

میزان ابتلا به سرطان دهانه رحم و مرگ و میر ناشی از آن در سال های اخیر به دلیل پیشگیری، غربالگری و تشخیص زودهنگام آن توسط آزمایش پاپ اسمیر به طور زیادی کاهش پیدا کرده است. در صورتیکه نتایج پاپ اسمیر غیر طبیعی باشد، نشاندهنده مراحل اولیه بیماری است که باید توسط پزشک به طور دقیق تر بررسی شوند.

پاپ اسمیر و سرطان دهانه رحم

مهمترین عواملی که باعث ایجاد سرطان دهانه رحم شده و خطر ابتلا به این سرطان را بالا می برند، عبارتند از:

  • شرکای جنسی متعدد
  • شروع رابطه جنسی در سنین پایین
  • سیستم ایمنی ضعیف
  • سابقه ابتلا به سرطان دستگاه تناسلی
  • سیگار کشیدن

محدودیت سن بالا برای غربالگری سرطان دهانه رحم وجود ندارد. از آنجایی بیشتر سرطانها در زنان بالای 50 سال تشخیص داده می شوند، لذا انجام منظم تست پاپ اسمیر باید حتی پس از یائسگی نیز حائز اهمیت است.

بیشتر بخوانید: سن ابتلا به سرطان دهانه رحم و علائم آن

در صورت انجام جراحی برداشتن رحم (هیسترکتومی)، باز هم باید آزمایش های سالیانه غربالگری برای بررسی تغییرات پیش سرطانی مشاهده شده در تست پاپ اسمیر یا سایر سرطانهای دستگاه تناسلی تحتانی انجام شود.

چه زمانی برای پاپ اسمیر به پزشک مراجعه کنیم؟

سلولهای پیش سرطانی و سرطانی دهانه رحم معمولا بدون علامت هستند. بنابراین انجام منظم تست پاپ اسمیر بسیار مهم است.

با اینکه باید پاپ اسمیر را دوره ای انجام داد اما اگر علائم زیر را دارید حتما برای پاپ اسمی و بررسی های بیشتر به متخصص زنان مراجعه کنید:

این نشانه ها همیشه نشان دهنده وجود سرطان نیستند. برخی بیماریها نیز ممکن است این علائم را ایجاد کنند، اما انجام معاینه برای تعیین علت ضروری است.

قبل از پاپ اسمیر چه نکاتی را رعایت کنیم؟

برای انجام تست پاپ اسمیر باید چند روز از پایان قاعدگی شما گذشه باشد. همچنین توصیه می شود دو روز قبل از تست پاپ اسمیر، از موارد زیر اجتناب کنید زیرا می توانند تفسیر تست را دشوارتر کنند:

  • ارتباط جنسی
  • دوش واژینال
  • داروهای واژینال (به جز داروهای تجویز شده توسط پزشک)
  • داروهای ضد بارداری واژینالی مانند فوم ها، کرم ها یا ژل های جلوگیری از بارداری

روش انجام پاپ اسمیر

پاپ اسمیر معمولا بخشی از معاینه لگن است و خیلی وقتها همراه با معاینه پستان توسط پزشک انجام می شود. انجام تست پاپ اسمیر تنها دو دقیقه طول می کشد.

  • فرد در ابتدا بر روی تخت معاینه دراز کشیده و زانوهای خود را خم کرده و پاهای خود را در رکاب قرار می دهد. متخصص زنان با استفاده از یک ابزار فلزی یا پلاستیکی کوچک به نام اسپکولوم، واژن را باز می کند به طوری که دیواره های واژن و دهانه رحم به وضوح دیده شوند.

اسپکولوم برای پاپ اسمیر

  • نمونه ای از سلولهای دهانه رحم و مخاط دهانه رحم با استفاده از برس سرویکس که یک ابزار جارو مانند کوچک است جدا می شود.
  • در گذشته، نمونه ای از سلول ها را به طور یکنواخت روی یک اسلاید شیشه ای قرار می دادند و سپس نمونه برای بررسی دقیق تر به آزمایشگاه ارسال می شد. اما در حال حاضر، تقریبا همه پزشکان از یک نوع جدید پاپ اسمیر به نام تست تین پرپ (ThinPrep) استفاده می کنند که در آن، نمونه در یک بطری شیشه ای حاوی مایع نگهدارنده قرار داده می شود. این بطری جهت بررسیهای دقیق تر به آزمایشگاه ارسال می شود.
  • ممکن است در طی آزمایش کمی احساس ناراحتی کنید. اکثر زنان، اصلا چیزی را احساس نمی کنند یا احساس فشار و سوزش کمی دارند. حفظ آرامش کمک خواهد کرد تا هر گونه ناراحتی برطرف شود. باید به آرامی نفس بکشید و عضلات معده و پاهای خود را شل کنید.
  • پاپ اسمیر نباید دردناک باشد. در صورت احساس درد، به پزشک خود اطلاع دهید.

چنانچه شما هم دچار لکه بینی های غیرمتعارف هستید به احتمال زیاد نیاز به معاینه و تست پاپ اسمیر دارید. در پاپ اسمیر دهانه رحم بصورت دقیق بررسی شده و پزشک می تواند بهترین درمان را اتخاذ کند. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با شماره 77714405-021 تماس حاصل فرمایید.

عوارض تست پاپ اسمیر

مراحل تست پاپ اسمیر پیچیده یا دردناک نیست. این تست هیچ عارضه ای ندارد و تنها ممکن است بعد از انجام پاپ اسمیر، تا جند ساعت درد و سوزش داشته باشید. احتمال لکه بینی بعد از پاپ اسمیر هم وجود دارد، به همین دلیل توصیه می شود همراه خود نوار بهداشتی داشته باشید.

بیشتر بخوانید: آیا لکه بینی در بارداری خطرناک است؟

درد بعد از پاپ اسمیر

تفسیر نتایج تست پاپ اسمیر

نتیجه آزمایش منفی یا طبیعی به معنی سالم بودن دهانه رحم است. تمام سلول ها دارای اندازه و شکل طبیعی هستند. یک نتیجه آزمایش مثبت یا غیر طبیعی به این معنی است که چیزی غیر عادی در نمونه وجود دارد و در تست، سلول‌های غیر عادی با اندازه و شکل متفاوت مشاهده شده است.
نتیجه غیرطبیعی تست پاپ اسمیر همیشه نشان‌ دهنده سرطان دهانه رحم نیست. گاهی اوقات، سلول‌ها غیر طبیعی به نظر می‌رسند اما سرطانی نیستند. باید برای پیگیریهای بعدی به پزشک مراجعه کنید. اگر در این مورد اطلاعات بیشتری نیاز دارید پیشنهاد می کنیم مقاله تفسیر نتایج پاپ اسمیر را مطالعه کنید.

در انتها اگر سوالی در مورد تست پاپ اسمیر دارید می توانید در زیر همین مقاله و در بخش کامنتها مطرح کنید. سوالات شما توسط خانم دکتر منیژه جوانمرد خوشدل پاسخ داده می شود.

3.5/5 - (17 امتیاز)
بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *