چه سایزی از میوم را باید جراحی کرد؟

سایز-میوم-برای-جراحی

میوم یا فیبروم به توده هایی در روی یا بیرون دیواره رحم و یا داخل دیواره رحم رشد می کنند، گفته می شود. بعضی از این توده ها که از عضلات رحم نشأت می گیرند، به درمان نیازی ندارند و برخی دیگر حتما باید جراحی شوند.
در واقع سایز میوم ها تعیین کننده روش درمان آنها است. در این مقاله همراه دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان باشید تا به شما بگویند چه سایزی از میوم ها نیاز به جراحی دارد. برای دسترسی سریعتر به تیترهای مقاله می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

اندازه فیبروم چقدر است؟

فیبروم ها یا میوم ها عمدتاً ضایعات غیرسرطانی و خوش خیمی هستند که در اندازه های مختلف در رحم رشد می کنند. در جدول زیر می توانید اندازه میوم ها را ببینید:

نوع میوم سایز میوم
کوچک کمتر از 1 سانتی متر تا 5 سانتی متر
متوسط 5 تا 10 سانتی متر
بزرگ 10 سانتی متر یا بزرگتر

اندازه طبیعی میوم معمولا در حد فیبروم های کوچک است که علائمی ندارند. اما با بزرگ شدن سایز نرمال فیبروم، بیماری علامت دار می شود. هر چه اندازه فیبروم بزرگتر باشد، علائم نیز شدیدتر خواهد بود.

علائم میوم رحم

علائم زیر در اثر رشد و بزرگ شدن فیبروم رحمی ظاهر می شود:

  • دردهای قاعدگی شدید
  • خونریزی سنگین
  • مشکلات بارداری
  • بزرگی شکم
  • یبوست و مشکلات ادراری

اندازه میوم برای عمل باید چقدر باشد؟

معمولا اگر فیبروم های بالای 5 سانتی متر با روشهای دیگر درمان نشوند؛ بیمار علائم وخیمی داشته باشد و یا میوم ها در حال رشد باشند، نیاز به عمل جراحی دارند.

هر چند که پیش از جراحی، روشهایی که کمتر تهاجمی هستند مثل آمبولیزاسیون فیبروم رحمی (قطع خونرسانی به میوم) برای بیمار انجام می شود.

برای درمان انواع فیبروم رحمی در تهران، پیشنهاد می کنیم از تخصص دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، متخصص و جراح زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت دریافت نوبت با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.

میوم رحم خطرناک است؟

فیبروم ها هر چقدر بزرگتر می شوند، علائم و عوارض آنها جدی تر می شود. این فیبروم ها اگر درمان نشوند ممکن است بترکند یا با مرگ سلولی بمیرند یا کوچک شوند. در این حالت هیچ کنترلی روی میوم نیست.

اما آنچه مسلم است این است که با درمان حرفه ای فیبروم بزرگ توسط متخصص زنان، کوچک شدن یا مرگ میوم ها به صورت ایمن تر و کنترل شده تری انجام می شود. پس قبل از اینکه فیبروم به اندازه یک گریپ فروت برسد، باید برای درمان فیبروم اقدام کنید.

اندازه-میوم-رحم

اهمیت درمان به موقع میوم رحم

هر چقدر فیبروم رشد کند، درمان آن دشوارتر می شود. برای اینکه روش درمان شما تا حد امکان ساده و راحت باشد، بهتر است قبل از رسیدن اندازه میوم به 10 سانتی متر درمان را شروع کنید.

درمان میوم قبل از اینکه فیبروم به اندازه کافی بزرگ شود می تواند از شما در برابر مشکلات زیر محافظت کند:

  • آسیب دیدن دیواره رحم
  • مشکلات باروری
  • نیاز به عمل جراحی به عنوان روش درمان

انواع جراحی های فیبروم رحمی در تهران

به گفته دکتر جوانمرد خوشدل، میوم ها بر حسب اندازه و محل قرارگیری آنها به یکی از روشهای زیر جراحی می شوند:

عمل میومکتومی شکمی یا لاپاراتومی: این جراحی برای میوم های بزرگ روی دیواره خارجی رحم مناسب است. عمل لاپاراتومی یک عمل باز است که با ایجاد یک برش بزرگ روی شکم انجام می شود.

جراحی میومکتومی هیستروسکوپی: از جراحی میومکتومی (برداشتن میوم) با این روش برای حذف میوم های داخل حفره رحم استفاده می کنیم. در این روش، جراح با دستگاه هیستروسکوپ که از راه واژن وارد رحم می شود، عمل را انجام می دهد.

عمل میومکتومی لاپاروسکوپی: در این روش، برای جراحی میوم رحمی چند برش کوچک اطراف ناف ایجاد می شود تا دستگاه لاپاراسکوپ و ابزار جراحی وارد شکم شده و عمل انجام شود.

عمل هیسترکتومی: این آخرین راه حل برای درمان میوم است که در آن رحم به طور کامل برداشته می شود. زمانی عمل هیسترکتومی را انجام می دهیم که تعداد فیبروم ها زیاد باشد و یا با مشکل عود فیبروم بعد از درمان مواجه باشید. در ضمن این روش مخصوص کسانی است که بچه نمی خواهند.

جراح زنان با این روشها می تواند فیبروم های بزرگ و علامت دار شما را به طور قطع درمان کند.

برای انجام انواع جراحی میومکتومی در تهران، پیشنهاد می کنیم از تخصص دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، متخصص و جراح زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت دریافت نوبت با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.

خلاصه نکات مهم

اگر سایز میوم متوسط یا بزرگ باشد منجر به علائم و عوارضی مثل خونریزی و دردهای شدید قاعدگی می شود. به همین دلیل باید برای درمان میوم اقدام کنید.

روشهای درمانی غیر جراحی اگر برایتان موثر نباشد، علائم شدید باشد و یا میوم خیلی بزرگی داشته باشید، تنها گزینه درمان شما عمل های جراحی برداشتن میوم یا عمل میومکتومی است.

سوالات متداول

رایجترین سوالات در مورد میوم رحم را در اینجا به همراه پاسخ آنها می خوانید:

علت میوم رحم چیست؟

تغییرات هورمون های زنانه و علل ژنتیکی از عوامل ایجاد فیبروم رحمی هستند. همچنین فاکتورهایی مثل چاقی، تغذیه نامناسب، مصرف مشروبات الکلی و پایین بودن سن قاعدگی خطر رشد فیبروم های رحم را بیشتر می کند.

از کجا بفهمیم فیبروم بزرگ شده و به جراحی نیاز دارد؟

با سونوگرافی می توان اندازه فیبروم را مشخص کرد. اگر روشهای غیرجراحی نتوانسته اند رشد میوم را متوقف کنند، آن وقت باید روشهای جراحی را امتحان کنید.

بزرگ شدن فیبروم زیر مخاطی چه عوارضی ایجاد می کند؟

ممکن است رشد میوم زیرمخاطی (ساب سروزال) باعث تغییر شکل پوشش داخلی رحم یا صدمه دیدن دیواره رحم شود. همچنین این فیبروم ها خطر مشکلات باروری را در زنان افزایش می دهند. پس توصیه می کنیم به موقع برای درمان آنها اقدام کنید.

اگر سوالی درباره سایز میوم ها یا جراحی آنها دارید، در بخش نظرات از دکتر جوانمرد خوشدل بپرسید.

3.3/5 - (11 امتیاز)
بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *