سایز میوم رحمی (فیبروم) در تعیین بروز علائم، عوارض و روشهای درمان فیبروم نقش اساسی دارد. یکی از اندازه های میوم که در بین بانوان رایج است، میوم 15 میلیمتری است.
در این مقاله همراه دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان و زایمان، باشید تا جواب رایجترین سوالات در مورد فیبروم 15 میلیمتری را بخوانید. برای دسترسی سریعتر به مطالب می توانید از فهرست مقاله استفاده کنید.
- 1 1. آیا فیبروم 15 میلی متری بزرگ است؟
- 2 2. آیا وجود میوم ۱۵ میلیمتر در دیواره خلفی رحم خطرناک است؟
- 3 3. آیا میوم 15 میلی متری دیواره قدامی فوندوس با خطر سقط جنین یا زایمان زودرس همراه است؟
- 4 4. آیا فیبروم زیر مخاطی 15 میلی متری در حفره آندومتر باعث ناباروری می شود؟
- 5 5. میوم 15 میلمتر چگونه درمان می شود؟
- 6 روشهای درمان میوم رحمی در تهران
- 7 رزومه دکتر منیژه جوانمرد خوشدل
1. آیا فیبروم 15 میلی متری بزرگ است؟
فیبروم 15 میلیمتر جزء سایز نرمال فیبروم است. یعنی این نوع فیبروم رحمی کوچک بوده و به اندازه یک دانه سیب تا گیلاس (کمتر از 1 تا 5 سانتیمتر) رشد می کند.
فیبروم های متوسط به اندازه آلو تا پرتقال هستند و سایز آنها بین 5 تا 10 سانتی متر است. اما فیبروم های بزرگ 10 سانتی متر یا بیشتر رشد می کنند و اندازه آنها از یک گریپ فروت تا هندوانه متغیر است. چنین سایز میوم هایی نیاز به عمل جراحی دارند.
2. آیا وجود میوم ۱۵ میلیمتر در دیواره خلفی رحم خطرناک است؟
این سایز از فیبروم ها مشکلی ایجاد نمی کند. اما از آنجایی که ممکن است شاهد رشد فیبروم باشیم، باید سالانه سونوگرافی انجام دهید تا سایز میوم تحت نظر متخصص زنان باشد.
اما فیبروم های متوسط و بزرگ با علائمی مثل یبوست، خونریزی و … همراه هستند و به همین علت باید تحت درمان قرار بگیرند.
در صورتی که متوجه علائم بزرگ شدن فیبروم رحم شده اید، برای نظارت و درمان میوم می توانید از تخصص دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، متخصص و جراح زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.
3. آیا میوم 15 میلی متری دیواره قدامی فوندوس با خطر سقط جنین یا زایمان زودرس همراه است؟
میوم 15 میلیمتری کوچک است و با توجه به جایگاه آن جای نگرانی نیست و مشکل خاصی برای بارداری یا جنین ایجاد نمی کند. اما این میوم ها در طول بارداری ممکن است رشد کنند. پس بعد از زایمان همچنان باید سایز میوم همچنان تحت نظر باشد و هر سال یک سونوگرافی انجام دهید.
4. آیا فیبروم زیر مخاطی 15 میلی متری در حفره آندومتر باعث ناباروری می شود؟
فیبروم های رحم با توجه به محل قرار گیری خود می توانند باعث ناباروری شوند. اما میوم 15 میلیمتری کوچک است و چنین مشکلی معمولا ایجاد نمی کند.
اما اگر علت دیگری برای ناباروری تشخیص داده نشده، رشد این میوم ها در جاهایی که مانع لقاح یا لانه گزینی جنین می شود، می تواند علت ناباروری در زنان باشد.
5. میوم 15 میلمتر چگونه درمان می شود؟
میوم رحم تا زمانی که هیچ علامتی ایجاد نکرده، مثلا باعث درد و خونریزی شدید در قاعدگی نشده است، به درمان نیاز ندارند.
میوم 15 میلیمتری هم یک میوم کوچک به حساب می آید که معمولا بدون علامت است و به درمان نیاز ندارد. ولی برای نظارت بر رشد احتمالی میوم رحم باید سالانه یک سونوگرافی انجام شود.
روشهای درمان میوم رحمی در تهران
زنانی که دچار میوم رحمی 15 میلیمتر هستند، می توانند مدیریت نظارتی میوم را نزد دکتر جوانمردخوشدل در شرق تهران انجام دهند. در صورت رشد این میوم ها، ایشان با روشهایی زیر جلوی رشد میوم را گرفته و علائم بیمار را بهبود می دهند:
- دارودرمانی
- هورمون تراپی
- آمبولیزاسیون فیبروم رحمی
- عمل لاپاراسکوپی فیبروم یا عمل جراحی میومکتومی برای میوم 15 میلیمتری که بیش از اندازه رشد کرده و سایز متوسط یا بزرگی پیدا کرده اند.
در صورتی که متوجه علائم بزرگ شدن فیبروم رحم شده اید، برای نظارت و درمان میوم می توانید از تخصص دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، متخصص و جراح زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر و دریافت نوبت با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.
رزومه دکتر منیژه جوانمرد خوشدل
- متخصص زنان، زایمان و نازایی
- دارای بورد تخصصی جراحی زنان، زایمان و عمل های زیبایی زنان
- گذراندن دوره تکمیلی اختلالات کف لگن، عمل هیستروسکوپی و عمل لاپاراسکوپی
- متخصص تشخیص و درمان سرطان های زنانه
- متخصص درمان انواع میوم رحم
- انجام مشاوره و مراقبت های دوران بارداری و یائسگی
اگر سوالی درباره میوم رحمی دارید در بخش نظرات می توانید از دکتر جوانمرد خوشدل بپرسید.