تحقیقات نشان می دهند که 80 درصد از زنان فیبروم رحمی دارند و این عارضه در بین زنان بسیار شایع است. برخی از فیبروم ها نیاز به درمان ندارند و برخی دیگر باید درمان شوند.
اما آیا فیبروم خودبخود دفع می شود؟ در این مقاله دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان به این سوال در مورد دفع فیبروم پاسخ می دهند. پس حتما این مقاله را بخوانید. برای دسترسی سریعتر به تیترهای مقاله از فهرست زیر می توانید استفاده کنید.
تغییر اندازه میوم ها
مطالعات نشان می دهند که فیبروم ها (میوم) به دلیل تغییرات هورمونی در بارداری، یائسگی یا برخی بیماریهای هورمونی تخمدانها، ممکن است خود به خود در طول زمان رشد کنند یا کوچک شوند.
همچنین با مصرف داروهای هورمونی و برخی روشهای دیگر مثل آمبولیزاسیون فیبروم رحم می توان سایز میوم را کاهش داد یا جلوی رشد آن را گرفت. اما آیا بدون درمان دفع فیبروم های کوچک امکانپذیر است؟ در ادامه به این سوال پاسخ می دهیم.
آیا فیبروم رحم خود به خود از بین می رود؟
به گفته منابع معتبر گاهی اوقات فیبروم های کوچک با کاهش سطح هورمون زنانه ی استروژن ممکن است بدون مداخله فیبروم رحم دفع شده یا کوچک شوند. ولی این مسئله ممکن است سالها یا دهه ها طول بکشد.
البته این مورد برای همه زنان صادق نیست و فقط حدود 10 درصد از فیبروم ها کوچکتر می شوند یا خود به خود فیبروم دفع می شود. پس این پدیده رایج نیست و تنها در مورد فیبروم های داخل دیواره رحم و یا میوم هایی که در حفره رحم رشد می کنند، صادق است.
برخی منابع دیگر نیز از دفع واژینال میوم اینترامورال بعد از زایمان خبر می دهند. به علاوه دفع شدن فیبروم در پریودی به صورت نادر امکان پذیر است.
چه زمانی به پزشک مراجعه کنیم
همانطور که گفته شد فیبروم ها خودبخود دفع نمی شوند و اگر مشکلات زیر را دارید باید برای درمان فیبروم به متخصص زنان مراجعه کنید:
- خونریزی شدید قاعدگی
- درد شدید لگن
- تکرر ادرار
- مشکلات باروری
توجه: نادیده گرفتن این علائم می تواند منجر به بدتر شدن علائم فیبروم، کم خونی شدید (آنِمی) و کاهش کیفیت زندگی زنان شود.
برای درمان فیبروم در تهران شما هم می توانید از تخصص دکتر منیژه جوانمرد خوشدل، جراح و متخصص زنان در این زمینه بهره مند شوید. جهت کسب اطلاعات بیشتر با شماره 77714405-021 تماس بگیرید.
خلاصه نکات مهم
میوم های کوچک در مواردی ممکن است خودبخود و بدون درمان کوچک یا دفع شوند. این می تواند در اثر زایمان یا تغییرات هورمونی به دلیل رسیدن به یائسگی باشد. هر چند دفع فیبروم به صورت خودبخودی امکان پذیر است ولی به ندرت شاهد دفع شدن خودبخودی آنها هستیم.
سوالات رایج
در اینجا می توانید سوالات متداول درباره میوم ها یا دفع فیبروم را بخوانید:
آیا فیبروم ها در یائسگی می توانند دفع شوند؟
در زنان، نزدیک به سن یائسگی به دلیل کاهش سطح هورمونهای زنان، اندازه فیبروم کاهش پیدا می کند و علائم مرتبط نیز خود به خود برطرف می شوند. اما تضمینی برای دفع فیبروم نیست.
احتمال علامت دار شدن میوم چقدر است؟
علائم میوم را اکثر خانم ها تجربه نمی کنند. اما در حداقل 25 درصد از زنان علائم فیبروم به دلیل بزرگ بودن آن بروز می کند. برخی از این علائم شامل درد لگن، خونریزی و درد شدید قاعدگی هستند.
چه روشهایی برای درمان فیبروم هایی که دفع نمی شوند، وجود دارد؟
بر اساس نوع و اندازه فیبروم، متخصص زنان از روشهایی مانند انتظار و مراقبت، دارو، هورمون تراپی، آمبولیزاسیون شریان رحمی، ابلیشن آندومتر، روشهای مختلف جراحی میومکتومی (برداشتن فیبروم) و یا عمل هیسترکتومی (حذف رحم) استفاده می کنند.